Bilhallar

Billhallar

Vid belysningsplanering och val av styrsystem är det viktigt att tänka på de behov och krav som finns i lokalen samtidigt som man tar hänsyn till de visuella, estetiska och arkitektoniska förhållanden. Vid ljussättning av bilhallar vill man belysa bilarna ordentligt men samtidigt bidra till det allmänna intrycket och öka varumärkets värderingar. För att uppnå till det så jobbar vi med armaturer med olika egenskaper. Eftersom att lokalen är högt i tak gäller det att använda sig av ljuskällor med högre intensitet och skapa olika mängder ljus för att lyfta fram olika fokus områden i lokalen. På så sätt kan vi orientera oss i omgivningen och skapa unika atmosfärer. Samtidigt får man räkna med att bländningsrisken blir större och jobba med att rikta eller skärma av armaturerna efter det.
För att en bil ska göra sig rättvis under belysning är det viktigt att vi använder oss av ljuskällor som liknar det naturliga ljuset. Hög färgåtergivning och färgtemperatur är det som gäller. Blänkande effekt på bilen från det reflekterade ljuset från armaturerna hjälper till att definiera bilens material och form.

Många gånger vill ett varumärke också kunna flytta om bilar eller visa upp utvalda bilar. Det kan vara nya modellen eller kampanjer. Då är det effektivt att ha skenor med spotlights där man har möjligheten att placera fler spotlights för det område man vill ha mer fokus mot. Tillsammans med det allmänna belysningen kombineras intensitet och färgtemperatur för att skapa en mer dynamisk miljö.

Med ett intelligent styrsystem för belysningen ökar avsevärt livslängden på armaturer och ljuskällor. Kan man ta till vara på det naturliga ljuset går det att ställa in den kompletterande belysningen därefter, genom detta kan vi optimera och minimera energiförbrukning och underhåll. Det här ger dig även möjlighet till att integrera sig mot bland annat gardinstyrning, larm, vital funktion och ventilation.

Det handlar om att kunna göra något mer än att tända och släcka belysningen. Philips Dynalite styrsystem tillåter oss att skapa en atmosfär genom att kalla på olika förinställda scenarior.